Webb och Foto

Jag erbjuder tjänster inom webb, marknadsföring och bilder och har jobbat med det i egen verksamhet sedan 2006 (läs mer Om mig). Det har varit främst hemsidor jag skapat men jag hjälper även till med sådant som annonser, fotografering, bildbehandling, logga, texter och textredigering. Jag har nyligen haft en period då jag jobbat mindre, men är på väg att starta upp mera nu igen!

 

Webbsidor i WordPress

Webbsidor gör jag numera huvudsakligen i webb-vertyget WordPress, världens idag vanligaste hemsides-verktyg och det som efterfrågas mest nu. Det är ursprungligen ett blogg-verktyg, men används mycket för hemsidor också. Med WordPress kan man enkelt skapa moderna, responsibla sidor. Responsibel innebär att hemsidan anpassar sig efter storleken på skärmen, dvs sidorna blir både mobilanpassade och fungerar på vanliga bildskärmar av alla storlekar, något som är jätteviktigt idag. WordPress har också den stora fördelen att det är möjligt att uppdatera och sköta sidan via webben utan att vara beroende av något extra program, vilket också innebär att du själv enkelt kan göra ändringar på din WordPress-sida utan att ha några speciella webbkunskaper.

Tidigare har jag gjort hemsidor med personligt utformad design vilket inte är möjligt på samma sätt längre. Med WordPress bygger man hemsidor i färdiga designmallar som kallas för teman. Designen kan bli lite fyrkantig med dessa teman men om man inte gillar det kan man försöka mjuka upp med bilder. Att ha fina foton och bilder blir väldigt viktigt för vilken känsla hemsidan kommer att förmedla, så man kan nästan säga att bilderna är det som avgör om det blir en fin hemsida eller inte. Jag kan bidra med bilder från mitt bildarkiv där jag huvudsakligen har naturbilder av olika slag.

När det gäller designen finns det ett oändligt antal teman att välja på som är alltifrån gratis till dyra. Att använda teman som är helt gratis kan innebära vissa risker, så det kan vara bra att välja att betala några hundra för att undvika det. Många gratis-teman har uppgraderingar som det kan vara värt att betala för, och då får man också ett tema med mera möjligheter än vad som erbjuds när det är helt gratis.

På denna sida kan man välja mellan olika teman: https://wordpress.org/themes/
Alla bilder och färger är utbytbara när man skapar sin egen sida med ett tema, så när man väljer tema tittar man mera på själva designen samt om temat har de funktioner man önskar och om det har fått bra omdömen av tidigare användare. Det är också enkelt att byta tema när helst man vill det.

 

Välkommen att kontakta mig om du vill ha min hjälp eller om du har frågor!